3
jun
2017
3

Wat handen vertellen

Als er al één onderdeel van je lichaam getuige én werktuig is bij alle wezenlijke dingen die je in je leven hebt doorlopen, zijn het wel je handen.

Woorden geschreven, tranen weggeveegd, aangeraakt, bemind, bewogen en gemaakt. Ze boetseren en dragen je geschiedenis en zonder nou meteen al te hoogdravend te worden, ze zijn natuurlijk ook fantastisch om te krabben als je jeuk hebt.

Het zijn trouwe dienders. En ze veranderen, met jou mee.

Fotograaf Damon Dahlen van The Huffington Post fotografeerde de handen van een aantal dames die al een hele geschiedenis achter zich hebben. Het zijn intieme foto’s en ze ontroeren, al die handen. Eén dame geeft zelfs toe dat ze haar eigen handen nauwelijks nog herkent, zo zijn ze veranderd. Maar ze dragen een verhaal en dat is wat ze zo mooi maakt.

Bekijk hieronder (klik op de afbeelding) Dahlens foto’s van de handen van een microbiologe, verpleegster, kunstenares, kinderarts, schrijfster, huisvrouw, kostuumontwerpster en hoofdonderwijzeres (allen boven de 75 jaar en één zelfs 101 jaar oud) en je zult – in ieder geval voor even – niet meer met een terloopse blik naar je eigen handen kijken.

Mijn handen stonden model voor de hoofdfoto. (foto: Corné Sparidaens)

1 Response

Leave a Reply