15
okt
2016
2

Hardlopend en wijs

Madonna Buder is een hardlopende non van 86 jaar en schopte het tot de hoofdrol in een reclamespot van Nike. Of misschien moet ik eigenlijk eerst  schrijven dat ze het schopte tot wereldrecordhoudster oudste deelnemer ooit aan de zogenaamde Ironman-triatlon (een langeafstandstriatlon die bestaat uit zwemmen, wielrennen en hardlopen). Je krijgt onmiddellijk sympathie voor deze tanige vrouw als je de Nike-reclamespot ziet. Nóg inspirerender is het ‘Behind the scenes’-filmpje, waarin ze met een prachtige wijsheid eindigt.

Hieronder de vertaling uit de video:

‘Ik kwam pas rond mijn 47e, 48e in aanraking met hardlopen, door een priester. Ik ben zuster Madonna Buder en sta bekend als de IJzeren Non. Op een gegeven moment kon ik geen hardloopschoenen meer zién. Toen ontdekte ik de triatlon en dat was mijn redding.

Ik heb vaak mijn mislukkingen overpeinsd. En de doelen die ik niet heb gehaald. Totdat ik besefte: de enige mislukking is dat je iets NIET probeert. Want je poging op zich is een succes.’

Klik hier voor de Nike-reclamespot met de IJzeren Non.

3 Responses

    1. Muriel

      Ik zoek veel via google naar dit soort verhalen, vooral ook in het engels.Soms moet je wat doorklikken, maar dan kom je bij dit soort pareltjes terecht!

Leave a Reply