31
mrt
2017
2

Linda Rodin piekt als nooit tevoren

Als ik later groot ben… wil ik best wel een beetje worden als Linda Rodin. Deze 68-jarige dame is stijlvol, maar leeft vooral volkomen eigenzinnig, energiek en ontspannen haar leven.

Stijlicoon

Linda Rodin is een stijlicoon. Op diverse social media fietsen haar foto’s voorbij en ze is onlangs door vooraanstaande kledingmerken als J Crew en The Row gevraagd om model voor hen te staan. Toegegeven: eerst vroeg ik me alleen maar af wat dat dunne vrouwtje met die eeuwige dikke donkere bril, lippen in knalkleur en stoffige grijze poedel steeds in mijn Pinterest-overzicht deed. Maar als je wat beter kijkt zie je iemand die volkomen haar eigen keuzes maakt en haar eigen weg gaat. Haar bekendheid is pas iets van de laatste jaren. Zelf grapt ze daarover: ‘Raar dat ik nu pas gefotografeerd word. Waarom gebeurde dit niet toen ik nog geen rimpels had?’

Huidverzorgingslijn

Maar Rodin is meer dan een stijlicoon. In 2008 begon ze op 59-jarige leeftijd haar eigen huidverzorgingslijn, Rodin genaamd, die hoofdzakelijk bestaat uit huidverzorgende oliën. Over haar best verkopende product, olio lusso –‘Een olie die je huid laat stralen’– geeft ze onmiddellijk toe dat het geen rimpels wegneemt: ‘Een wondercrème op dat gebied is er niet, anders hadden we die allemaal wel gehad.’ Je moet wel even flink schudden met je spaarpot voor het flesje olie, want er hangt een prijskaartje van drie cijfers aan.

Eén van de ‘Olio Lusso’s’ van Rodin

Leven in de brouwerij

In ons calvinistische kikkerlandje ben je al snel een aanstellerige aandachttrekker als je je opvallend kleedt. Dat is jammer, want wat meer eigenheid en kleur op straat is nooit verkeerd. ’t Brengt leven in de brouwerij en geeft blijk van vitaliteit.

Daar doet een leeftijd van 6 decimalen geen afbreuk aan. Linda Rodin zegt hierover: ‘Een facelift is niets voor mij, ik denk niet dat het iets toevoegt. Het enige wat echt helpt is gezond blijven en ouder worden onder ogen zien. Dat is niet gemakkelijk! Want er is niets moois aan. Het is moeilijk om iedere dag in de spiegel te kijken en iets te zien veranderen. Ik zou liever 26 willen zijn, maar dat ben ik niet. Daar valt niets aan te doen, dus maak ik er maar het beste van.’


bronnen: Huffington Post, New York Magazine, Pinterest

1 Response

Leave a Reply