12
mei
2017
2

De broek-jurk

Als je ongelooflijk fashionable voor de dag wilt komen, maar toch ook van praktisch houdt, drapeer dan eens een jurk over je broek. Het mag, niemand zal er al te raar van opkijken want onder de early-adopters (dat wil zeggen zij die graag voorop lopen als het om trends gaat) worden er enthousiast jurken met broeken gecombineerd.

Wijd gecombineerd met strak

Eigenlijk is het niet meer dan een doorgeschoten trend. Waar tien jaar terug een beetje glazig gekeken werd bij het woord tuniek, struikelde je bijkans de afgelopen jaren over het uniform skinny-jeans-met-tuniek/lange blouse. En nog steeds is dit setje zeer geliefd, want iets straks met iets wijds flatteert gewoon als een dolle. Bovendien is zo’n extra lapje voor de billen een fijne verzekering dat er geen zicht is op lichaamsdelen die –al dan niet door leeftijd– wat uit vorm zijn, of ondergoed dat zich aftekent.

Stijlvol

Maar nu even terug naar de volgende stap in de evolutie van skinny met tuniek: de broek met jurk. Het is wat moeilijker te combineren, want het lijkt al snel erg veel stof bij elkaar. Maar toch heeft het op de een of andere manier iets heel stijlvols. Als de stof van zowel broek als jurk dun is, geeft het een zwoele zomerse look en bijvoorbeeld een complete denim-outfit heeft weer iets heel minimalistisch. Ook mooi: een korte A-lijn jurk boven een broek met uitlopende pijpen. Of voor als het koud is een gebreide jurk op een broek met wat wijde pijpen.

Adem vrij

Bijkomend voordeel is dat je nogal wat kunt verhullen door al die stof. Er hoeven geen buiken ingehouden te worden, maar er mag vrijelijk worden geademd. Zie een dagje broek-met-jurk als een soort adempauze.

Zwoel en zomers

Minimalistisch denim

 

A-lijn jurk met broek met uitlopende pijpen

Blogger Garance Doré in een gebreide jurk op witte broek. Foto: Sandra Semburg

Wapperend wit en wijd

 

Ultralange zomerjurk op jeans

 

Jeans voegt iets stoers toe aan je jurk


Alle foto’s zijn afkomstig van Pinterest

Persoon op de hoofdfoto: Leandra Medine van de site Man Repeller

1 Response

Leave a Reply