31
jul
2017
1

10 manieren om helemaal bij te tanken

Wil je maximaal vakantie tanken? Neem dan even wat tijd voor de volgende lijst.

1. Plan!

Een enorm deel van je vakantiepret vindt thuis al plaats: de voorpret. Verkneukel je vooral om het moois wat nog komen gaat en zoek alvast wat leuke dingen om te zien of te doen in de omgeving van je vakantiebestemming.

Helaas ervaren veel mensen een fikse portie stress in de korte periode voorafgaand aan de vakantie: je werk moet af en dingen moeten gekocht en geregeld.

Het advies om te plannen slaat hier dan ook niet alleen op de voorpret, maar vooral ook op de plichtplegingen vlak voor je vertrek. Plan je afrondende werkzaamheden zorgvuldig en ga niet direct op vakantie, maar neem een paar dagen de tijd om rustig te pakken en je voor te bereiden.

2. Ga naar een onbekende bestemming

Ga naar een plek waar je nog niet eerder bent geweest, je hersenen zijn daar blij mee! Ze groeien er letterlijk van en het schijnt dat je er zelfs creatiever van wordt. Maak het niet te gek met een al te vreemd oord, want als het je maar niet lukt om te wennen aan je vakantieparadijsje is de ontspanning ver te zoeken.

3. Ga met mensen met wie je graag samen bent

Een open deur, maar dit advies heeft te maken met het feit dat één van de beste manieren om je gelukkig te voelen is om samen met een favoriet gezelschap een leuke tijd door te brengen. Naderhand kun je dan nog eens gezellig die leuke vakantiemomenten herbeleven.

4. Doe de allerleukste dingen het eerst – en bewaar iets voor het laatst

De eerste dagen van je vakantie dragen het meest bij aan je vakantieherinneringen achteraf en de algemene indruk die je aan je vakantie overhoudt. Bovendien heb je dan meteen iets geweldigs om naar uit te kijken. Er valt ook iets voor te zeggen om je vakantie te eindigen met een goed vette knal; ook daar schijnt je geheugen dankbaar gebruik van te maken.

5. Doe iets nieuws

Iets doen wat je nog niet eerder hebt gedaan maakt gelukkig en geeft je een lekkere energie-boost.

6. Maar doe vooral iets wat ontspant

Actief bezig zijn geeft voldoening, maar hé, het is vakantie: doe dingen die je leuk vindt.

7. Nee, niet je mail checken!

Als je werkt tijdens je vakantie, ook al is het maar eventjes, schijnt het dat je naderhand veel meer moeite hebt al die fijne vakantieherinneringen op te lepelen. Probeer überhaupt zoveel mogelijk van je telefoon af te blijven, tenzij je hem ter hand neemt om foto’s te nemen.

8. Neem nog even vrij

Als je terugkomt en je hebt de luxe, neem dan nog even een paar dagen om te acclimatiseren. En als het werk eenmaal weer begint, gooi dan niet meteen je agenda vol maar bouw de boel waar mogelijk langzaam weer op.

9. Herbeleef

Deel je vakantieverhalen. Die leuke tijd trekt in gedachten weer even voorbij waardoor je hersenen, ook al is het maar voor even, schieten in standje tevredenheid.

10. Een dipje mag

Als de dagelijkse routine thuis weer bezit van je heeft genomen, is het niet meer dan logisch dat je een licht bluesgevoel krijgt als je aan de vakantie terugdenkt. Alleen een te verwaarlozen percentage van vakantiegangers weet het vakantiegeluksgevoel thuis te prolongeren. De rest wentelt zich even in de blues, en kijkt terug op een fijne vakantie.


bronnen: Huffington Post, New York Magazine, foto: Pixabay

Leave a Reply