23
jun
2016
3

Het witte overhemd – multifunctioneel en makkelijk

Een poosje terug schreef ik over denim, basiskleding nummer 1 in veel kledingkasten. Een andere basisbehoefte waar je kledingkast om kan roepen is de witte blouse. De ultieme versie hiervan is het witte overhemd, liefst wat oversized zodat je ‘m lekker over je broek of rok kan dragen. Simpel, maar oh zo stijlvol. Net als denim is zo’n wit overhemd iets waar je altijd op terug kan vallen als je ’t even niet weet. Ben je niet zo van wit? Probeer dan gebroken wit of ecru, de softere zusjes van de witte familie.

Een witte blouse, of overhemd, combineert perfect met een trui, vest, of colbert. Als je niet wilt dat het geheel wat stijfjes overkomt, gooi dan wat knoopjes los, sla de manchetten van de blouse om of draag een wat lossere trui er overheen met de slippen van de blouse er onderuit.

wit overhemd-blouse onder trui

Als zomers kledingstuk is het zo’n beetje het meest dankbare item. Koel als het warm is, gekleed voor als het moet en casual met slippers of sandalen eronder. Wit gaat samen met iedere kleur, al is een simpele blauwe, grijze of zwarte jeans misschien wel het mooist erbij.

En soms zijn overhemden zo lang dat het onderscheid tussen blouse of jurk niet zo makkelijk meer is te maken. Op Etsy, de site waar iedereen een eigen winkeltje kan beginnen, is deze blousejurk te koop bij de Chinese Ru Hua die kleding maakt onder de naam MaLieb. Zwoel en ultrazomers.

wit-overhemd4-fotograaf-ru-hua-thumbnail

Te koop dus hier op Etsy.

Marcopolo wit overhemd

Of deze mooie basic van Marc O’Polo, op de uitverkoop bij de Bijenkorf.

Won hundred wit overhemd

Een heerlijk lang overhemd van Won Hundred, ook bij de Bijenkorf.

Zara witte blouse

Gebroken wit, van Zara.

Weekend Max Mara witte blouse

En tot slot, deze prachtige blouse met opstaand kraagje van Weekend Max Mara.

 

De foto’s uit de collage zijn afkomstig van de volgende sites: Agence Silver, Mulhersempausa en Happily Grey.

Leave a Reply