27
jul
2016
3

Wrap it up: de wikkeljurk

Ze is simpel, vrouwelijk, multi-inzetbaar en zag alweer 42 jaar geleden het levenslicht: de wikkeljurk van Diane von Fürstenberg. De jurk bracht Von Fürstenberg roem en een niet te stoppen carrière die nu nog steeds vrolijk voortdendert, ondanks haar 69-jarige leeftijd.

Bij de lancering van haar parfum ‘Diane’ werd gebruik gemaakt van een flashmob om het geurtje te promoten wat dit vermakelijke filmpje opleverde. Dat parfum vergeten we even, want kijk eens naar al die prachtige jurken!

Overigens, Diane von Fürstenberg is een zeer inspirerende dame over wie ik graag nog eens wat meer zou willen schrijven, maar de beurt is nu toch eerst even aan haar geesteskind de wikkeljurk. Ofwel de ‘wrap dress’.

Het is een easy piece, dit lapje stof. Slippertjes erbij en je waait zo uit op het strand. Of met sandalen eronder naar het werk of met hakken voor een avondje uit, het kan allemaal. Een maillot of strakke broek aan de benen en een vest er overheen en voilà: je loopt er smaakvol bij tijdens de koudere dagen. Hoe je de jurk ook draagt, je zult er zeker op je vrouwelijkst uitzien want op de één of andere manier is dat het instant effect van deze jurk-uit-duizenden.

Maar in de eerste plaats is het een zomerkledingstuk bij uitstek. Inspiratie gekregen voor een zomerse dag?

wikkeljurk Furstenberg

Van Miss Fürstenberg herself is deze wikkeljurk met patroon. Afgeprijsd naar €155,-. Te koop hier.

Wikkeljurk Vanilia

Deze soepel vallend jurk is van Vanilia, via de Bijenkorf. €139,95. Verkrijgbaar hier.

wikkeljurk Topshop

En voor de iets smallere beurs, deze mooie blauwe van Topshop. €52,- Hier te koop.

Leave a Reply