8
okt
2016
1

Op de beurs

Als blogger breng ik met deze site 3 dagen door op de beursvloer van Vrouw! Experience. En dat is nog even wennen. Want hoe doe je dat, op een beurs staan?

Ook al ben ik bijna vijftig, ik voel me een groentje tussen al die ervaren verkoopsters op Vrouw! Experience. De stand naast mij is van Nataz uit Enkhuizen en trekt drommen vrouwen die uit zijn op een struise outfit in stoer zwart met geprinte letters of legergroen, af te maken met bijdetijdse gympen of een hip enkellaarsje. Nataz noemt mij al snel in een sappig Amsterdams accent “lieve schat”. Aan de andere kant van mij staat Natasja met haar winkel Pracht Maat, die kleding in grote maten verkoopt. Ook daar is veel aanloop. Natasja vertelt dat ik toch echt meer op mensen af moet gaan stappen, wil ik mijn flyers kwijtraken.

En daar ga ik. Eerst met wat schroom, maar verdorie, als anderen het kunnen kan ik het ook. ‘Wat vindt u van de beurs mevrouw?’, is een goede binnenkomer. Wat ook werkt: ‘Je mag alleen dit cadeautje (een armbandje) aannemen als je ouder bent dan veertig jaar!’

Het is erg leuk om met vrouwen over de beurs te praten en daaruit voortvloeiend een gesprek over leeftijd en ouder worden aan te gaan. Het valt op dat veel vrouwen een baan hebben, vaak fulltime, en nog lang niet bezig zijn met achterover leunen en het primair uitoefenen van hobby’s. Een aantal doet ook vrijwilligerswerk. Mijn insteek op de beurs is dat ouder worden vooral ook leuk is en dat er nog zoveel mogelijk is, ook al ben je niet meer piepjong. En dat spreekt aan. Sommige dames beginnen er zowaar wat van te stralen als ik daar de nadruk op legt.

Vrouwen grijpen de beurs aan als dagje uit, dat is duidelijk. Al snel wordt de vergelijking gemaakt met de beurzen van Libelle en Margriet. Vrouw! Experience is minder massaal en kleinschaliger wat als positief wordt ervaren. De sfeer is gemoedelijk, verkopers zijn niet agressief en vooral de actie van Arriva in samenwerking met Vrouw! Experience (op vertoon van je e-ticket voor de beurs, kun je gratis gebruik maken van het vervoer van Arriva in Friesland én wordt je met een speciale pendelbus vanaf station Leeuwarden voor de deur van de beurs afgezet) wordt als heel positief ervaren. Ook aan kinderen is gedacht: voor hen is er een aparte speelruimte.

Vrouw! Experience duurt nog één dag: zondag 9 oktober van 10:00 tot 18:00.

foto: Corné Sparidaens

Leave a Reply