27
sep
2016
3

Naar de beurs

Het is niet bepaald iets voor mij: mezelf presenteren en hordes vreemde mensen aanspreken. Maar goed, het is nooit te laat om buiten je comfort zone te treden en je grenzen wat op te rekken, zeker niet –of juist niet– als je bijna 50 bent.

Aandacht

Ik ga op een beurs staan. Met mijn winkel. ‘Welke winkel?’ denk je dan misschien. Nou… deze! Deze site, Red Leaflet, moet nodig onder de aandacht gebracht worden. Dat is wat een site nodig heeft: aandacht, exposure, traffic, bezoekers. En aandacht vragen is niet mijn sterkste punt, wat nogal onhandig is als je een eigen site hebt. Ik gooi de beuk erin, op die beurs. Roep door mijn megafoon en blaas iedereen omver. Natuurlijk is dat laatste maar bluf. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan waardoor mijn lawaai in werkelijkheid wel erg zal meevallen.

Vrouw Experience

De beurs in kwestie heet Vrouw! Experience en wordt gehouden op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 oktober in Leeuwarden. Temidden van stands met vooral mode, accessoires, beauty-producten, eten en drinken ga ik fier rechtop staan en stoere 40-, 50-, 60-plusdames mijn Red Leaflet-visitekaartje onder de neus wrijven. Kom je ook naar de beurs? Als je mij de hand schudt en melding maakt van dit stukje, heb ik voor de eerste honderd durfallen iets moois klaarliggen.

Daarna stuur ik je de beursvloer op want je komt natuurlijk niet alleen voor Red Leaflet, laten we wel wezen. Merken als Weleda en The Body Shop hebben er een stand, er is kleding uit Parijs en Milaan, een edelsmid, de mogelijkheid om wijn te proeven, er zijn Griekse tapas en, hoera, er is een stand met bloemen die geen water nodig hebben. En nog meer.

Leeuwarden

Bovendien, als je Leeuwarden nog niet kent: de stad is de moeite waard om na de beurs nog even in te duiken. De binnenstad heeft prachtige historische panden en oude straatjes en kent erg leuke plekken om de dag af te sluiten met een goede hap avondeten.

Over Red Leaflet

Red Leaflet is eind 2015, begin 2016 spontaan ontstaan. Vooral omdat ik mij niet herkende in het beeld van de 40-, 50-, 60-plusser dat in de meeste media geschetst wordt: een dame die voornamelijk in praktische windjekker op haar oerdegelijke Hollandse toerfiets tochtjes door weilanden en bossen maakt. Edoch, mijn roestige fiets valt uit elkaar en ik ben meer van de rock ’n roll. Herken je je hierin? Maak kennis met Red Leaflet en snuffel rond op Vrouw Experience op 7, 8 of 9 oktober in het WTC Expo in Leeuwarden.

2 Responses

  1. Renée Witteveen-Meijer

    Thuis op de bank Bekijk ik het, van de beurs meegenomen, papierwerk. “Waar is toch dat papiertje van die dame met die laptop? Wat had ze nou eigenlijk te vertellen?”
    Ik kwam dus even met je kletsen op de beurs. Zomaar. Stond zelf op de stand van de VVV.
    Dag dame met laptop en schrijfseltjes, blogjes. Veel succes met je blog.

Leave a Reply