20
jul
2016
3

Voor een babyhuidje

Als je binnenkort in Frankrijk bent, ga dan even een pharmacie binnen voor een flesje liniment oléo calcaire. Dit is een behoorlijk eenvoudige opgave, aangezien je in de Franse straten praktisch struikelt over de groene kruizen van de pharmacies. Eenmaal binnen is het ook vrij eenvoudig om zo’n flesje te scoren, want liniment oléo calcaire behoort tot de standaard uitrusting van de Franse pharmacie.

Vrijwel iedere fransoos is met het goedje opgegroeid. De volkomen natuurlijke crème, gemaakt van pure olijfolie en een kalkoplossing, wordt namelijk massaal gebruikt om babybilletjes mee schoon te maken en te verzachten.

Het fijne nu is dat liniment oléo calcaire (vrij vertaald ‘zalf met olie en kalk’) ook erg goed voor de volwassen huid is, zeker voor de rijpe huid. Olijfolie, waar de zalf voor het overgrote deel uit bestaat, beschermt en draagt bij aan de veerkracht van de huid, werkt goed tegen rimpels en is bovendien ontstekingsremmend. Het is zeer geschikt voor de gevoelige en droge huid en is een goede bondgenoot tegen huidveroudering. De kalkoplossing zorgt voor een kalmerend effect. Al dit moois zit gebundeld in zo’n flesje met-de-lange-naam.

Een Amerikaans mode- en cosmeticamerk maakte een slimme move en bracht het Franse zalfje in een hippe verpakking op de markt . Prijs: $54,- voor 350 ml. Het is één van hun paradepaardjes geworden.

Gelukkig wonen wij wat dichter bij de bron wat een fikse besparing oplevert. In Frankrijk betaal je namelijk zo’n €4,- voor 500 ml! Er zijn ook flesjes met een kleinere inhoud te koop voor, jazeker, ongeveer €2,-.

Liniment oléo calcaire is een ideale nachtcrème. Als dagcrème is het minder ideaal, want het levert een vrolijk glimmend gezicht op. Het is aan te raden maar een paar druppels te gebruiken aangezien het goedje nogal vettig is en enorm uitsmeert. Ook voor droge plekken en lichte brandwonden is het een fijne Franse vriend.

1 Response

Leave a Reply