14
dec
2016
2
Pirelli 1

Een nieuw jaar met een volwassen Pirelli

‘Een schreeuw tegen de terreur van perfectie en jeugd’, zo omschrijft fotograaf Peter Lindbergh zijn aanpak voor de nieuwe Pirellikalender van 2017. Hij nodigde ervaren actrices uit, van wie de meesten niet zo heel jong meer zijn, om te komen poseren voor de jaarlijks terugkerende kalender van de Italiaanse bandenfabrikant Pirelli.

Pitspoezen

Dit is opvallend omdat de Pirellikalender bekend staat om zijn, nou ja, hoge pitspoezengehalte. Sinds 1964 worden wereldberoemde fotografen jaarlijks gevraagd om vrouwelijk schoon vast te leggen wat meestal een vreemde combinatie oplevert van fotografisch talent en topmodellen die half bloot en met half geopende mond voor 12 mooie plaatjes zorgen.

Annie Leibovitz

Vorig jaar al leek het een andere kant op te gaan met fotografe Annie Leibovitz die voor Pirelli de maanden van het jaar vol schoot met vrouwen die grotendeels boven de veertig –en gekleed– waren.

Peter Lindbergh

Dit jaar, met de samenwerking met Peter Lindbergh, zit de Italiaanse bandengigant nog steeds op diezelfde weg. Niks glanzende lijven in bikinibroekjes gepropt, maar een minimaal opgemaakte Nicole Kidman, een naturelle Uma Thurman, een majestueuze Charlotte Rampling en Helen Mirren en een zorgelijk kijkende Julianne Moore.

De kalender is helaas niet te koop maar een relatiegeschenk, wat de status ervan alleen maar verhoogt. Een aantal foto’s zijn vooraf vrijgegeven, maar neem vooral ook even anderhalve minuut de tijd om naar deze prachtige ‘2017 Pirelli Calendar unveiled’ video te kijken.

Uma Thurman

Pirelli 2

Julianne Moore

Pirelli 3

Expositie in de Kunsthal

Van Peter Lindbergh is momenteel de overzichtstentoonstelling ‘A Different Vision on Fashion Photography’ te zien in de Kunsthal in Rotterdam. Klik hier voor meer informatie hierover. De tentoonstelling loopt nog t/m 12 februari 2017. Lindbergh is een fascinerende fotograaf (en cineast). Wil je meer over hem weten? Klik daarvoor hier.

Leave a Reply