30
mrt
2016
2

Moois van Marktplaats

Marktplaats is een goudmijn voor degene die z’n weg er een beetje weet. Je kunt er urenlang speuren en wat misschien nog wel het allerleukst is: als je een advertentie aanklikt kun je meteen ook bekijken wat deze adverteerder nog meer van z’n zolder heeft geplukt en te koop aanbiedt op internet. Zo kom je de idiootste, maar ook de mooiste, dingen tegen.

Op deze manier heb ik een prachtig schilderij (ik was op zoek naar iets totaal anders) gevonden met daarop de vulkaan aan wiens voet mijn vaders wiegje heeft gestaan. Prijs: op één hand te tellen (keer 10 dan) en mijn vader zo blij als het kind dat hij was toen hij nog woonde bij die rommelende stenen puist.

Als je budget niet al te groot is, of als je virtueel rondsnuffelt in andermans stofnesten onder het mom van hergebruik en anti-verspilling, is Marktplaats the place to be.

Hou ouder je wordt, hoe meer je afhankelijk bent qua kleding van een goede pasvorm en mooie kwaliteit. En ja, dan kom je bij de duurdere merken terecht. Het leuke is dat je daar geen dikke beurs voor nodig hebt en een PC Hooftstraat, want voor een fractie van de prijs is er veel mooie kleding via de virtuele markt te vinden. Nee, dat is niet vies. Je gooit de boel in de wasmachine en het komt er met je eigen wasmiddelgeurtje weer uit.

Wat bij mij begon als een noodzaak (een dunne beurs en een afkeer van goedkope slechtgemaakte graaikleding), is uitgegroeid tot een ware hobby. En man, als je goed kijkt, is er zoveel prachtkleding te vinden op Marktplaats. Alle sjieke mode-ontwerpers trekken aan je neus voorbij. En het is nog betaalbaar ook. Inclusief accessoires.

Regelmatig zal op deze plek, met bovenstaand logootje, een mooie Marktplaatsvondst te zien zijn, die dan nog steeds te koop staat. Als je, net als ik, geen uitpuilende portemonnee hebt en er toch smaak- en stijlvol bij wilt lopen zou er bést wel eens wat van je gading bij kunnen zitten.

2 Responses

  1. Pingback : Red Leaflet Van Marktplaats - blouse Won Hundred - Red Leaflet

  2. Pingback : Red Leaflet – Altijd nazomer! Van Marktplaats - de buideltas - Red Leaflet - Altijd nazomer!

Leave a Reply