7
feb
2017
3
Trump vrouwen

Trump en de vrouwtjes

Dat de reputatie van Donald Trump op het gebied van vrouwen nogal dubieus is, is niks nieuws. Getuige alleen al de meer dan een miljoen vrouwen die wereldwijd de straat op gingen tijdens de Women’s Marches om te protesteren tegen zijn aanstelling als president. Maar hoe zit het nou precies met Trump en vrouwenzaken? Waardoor gingen al die vrouwen de straat op en wat moeten we weten over ’s werelds machtigste man?

Hieronder een opsomming die iets duidelijker maakt hoe de president van de Verenigde Staten tegen vrouwen-issues aankijkt (klik op de donkergekleurde teksten als je meer erover wilt lezen).

Lees en oordeel zelf:

• Grab ‘m by the pussy

Heel bekend is het ‘Grab ‘m by the pussy’-fragment uit 2005. Trump zegt hierin dat je als je beroemd bent, alles kan doen met vrouwen. Zelfs ze bij hun geslachtsdeel grijpen. Later biedt hij zijn excuses aan voor zijn uitspraken.

• Aanranding

Trump kreeg diverse beschuldigingen van aanranding aan zijn adres. Over een van deze vrouwen zei hij dat ze te lelijk was om aangerand te worden.

• Abortus moet strafbaar worden

Een jaar terug zei Trump dat abortus verboden zou moeten worden en dat vrouwen die een abortus ondergaan strafbaar zouden moeten zijn. Later draaide hij bij door te zeggen dat de staten zelf hierover moeten beslissen en dat de uitvoerders van abortus strafbaar gesteld moeten worden.

• Kledingvoorschrift voor vrouwen

Trump vindt dat vrouwen die voor hem werken zich als een vrouw moeten kleden: in een rok of jurk.


Trump krijgt veel van zijn beleid ingefluisterd door zijn rechterhand, strateeg Steve Bannon. Je zou kunnen zeggen: zonder Bannon geen Trump. Hij wordt zelfs al schertsend ‘President Bannon’ genoemd. Om Trumps beleid te begrijpen moet je meer weten over Bannon. Deze man leidde vier jaar lang de ultrarechtse website Breitbart. Onder zijn leiding werden artikelen met de volgende strekking gepubliceerd:

• Anticonceptie maakt vrouwen lelijk

Vrouwen worden monsters en onaantrekkelijk van de pil. Het aantal scheidingen heeft direct te maken met pilgebruik.

• Abortus is moord

Het aantal levens dat door abortus beëindigd is, is vergelijkbaar met de Holocaust. Abortus mag niet meer gesubsidieerd worden en moet verboden worden.

• Feministische vrouwen zijn lelijk

Feminisme maakt vrouwen minder huwbaar, onaantrekkelijk en bot. Door agressief gedrag maken vrouwen een mannelijk hormoon aan waardoor ze lelijk worden.

• Te veel studerende vrouwen

Het aantal vrouwen dat exacte wetenschappen, rechten en medicijnen studeert is te hoog. Veel vrouwen doen later niets met hun studie en nemen zo aan de universiteit kostbare plaatsen in van mannen. Er moet een maximum gesteld worden aan het aantal studerende vrouwen voor bovenstaande vakken.

• Er is geen salarisongelijkheid tussen mannen en vrouwen

En als dat wel zo is vinden vrouwen het alleen maar prettig dat mannen meer verdienen.


bronnen: BBC, NOS, Algemeen Dagblad, Breitbart

3 Responses

  1. Pingback : Red Leaflet Internationale vrouwendag

Leave a Reply