26
mei
2017
3

To bikini or not te bikini

Hilarisch is het, de uitkomst van twee onderzoeken over vrouwen-op-leeftijd in bikini. Uit het ene onderzoek blijkt dat 70% van de 2000 ondervraagde vrouwen vindt dat als je eenmaal boven de 39 bent, je je maar beter niet meer in bikini kunt vertonen.

Uit een ander onderzoek, ook gehouden onder 2000 vrouwen, blijkt dat van alle ondervraagde leeftijdsgroepen vrouwen van 59 jaar en ouder zich het meest comfortabel voelen in zomerkleding, inclusief een bikini.

Alle veertig-plussers in bikini?

Dat moet een vrijbrief zijn om spontaan te roepen: to hell met conventies! Alle oudere dames in bikini! Maar zo eenvoudig is het natuurlijk niet. Er zijn er genoeg die zich helemaal niet prettig voelen in zo’n weinig verhullend lapje stof.

Flubbervel

En bovendien kun je trainen wat je wilt, er komt een moment dat zelfs een zorgvuldig onderhouden harnas van spieren het flubbervel niet meer tegen kan houden. Leuk is anders, maar kijk op een drukke stranddag goed om je heen vanaf je badlaken. Je bent vast niet de enige die niet helemaal strakgetrokken cool ligt te wezen.

Grote broekjes, maar niet té groot

Eén van de eerste plekken waar de huid z’n stevigheid kwijtraakt is de buik- en billenregio en de verleiding is dan ook groot deze te bedekken met een goede lap lycra. Grote broekjes (een beetje à la de jaren ’60) zijn gelukkig in en kunnen prachtig staan, maar in een artikel in het Britse The Guardian waarschuwt modejournaliste Alyson Walsh –zelf 50+ – om niet qua grootte al te veel door te schieten omdat je dan juist weer het hele gebied aan het benadrukken bent. Ook raadt ze tierelantijntjes af om dezelfde redenen. Hou het simpel.

En geniet van de zon.

Model-op-leeftijd Nicola Griffin in een eenvoudig zwartgrijze bikini. Mét strandbroek. Hoe dunner en fladderiger zo’n broek, hoe beter dit kledingstuk op een strand past. En heerlijk draagbaar.

…en hier gehuld in bloemetjes.

… of zoals hier in krokodillenprint.

Model Jilly Johnson ook in eenvoudig zwart.

Leave a Reply