13
mrt
2017
3

Ga stemmen met deze slogan in gedachten

Het klinkt als een liedje voor het Songfestival: ‘Vote for Love’, maar niets is minder waar.

12 hoofdredacteuren van diverse vrouwen(online-)tijdschriften namen dit filmpje op waarin zij oproepen om woensdag te gaan stemmen vanuit je hart en niet vanuit angstgevoelens en ontevredenheid. Waar sommige politici hun boodschap verpakken in simpele oneliners waarmee ze andere collega-politici om de oren slaan en er een kiezer is opgestaan die vooral lijkt te gaan stemmen uit angst en ontevredenheid, wordt in dit filmpje juist opgeroepen om toch vooral je hart te laten spreken als je stemt. En die grommende bange hond die in sommige onderbuiken verscholen zit thuis te laten. Angst is een slechte raadgever.

Vrouwenbladen laten zich over het algemeen niet in met politiek en zeker niet met politieke boodschappen, maar het is tekenend voor deze tijd dat dit nu wel gebeurt. Er is te veel aan de hand om nog op de vlakte te blijven.

Het filmpje oogt luchtig, zeker met die slogan ‘Vote for Love’, het vrolijke pianodeuntje en het gewapper met vingers op het eind waarmee de slogan onderstreept moet worden, maar het initiatief is sympathiek en eigentijds. En goed doordacht, want er wordt nergens een concreet stemadvies gegeven.

Behalve deze: laat woensdag negatieve gevoelens geen rol spelen als je op het punt staat een vakje rood te kleuren.


Aan ‘Vote for Love’ werkten mee: Esther Goedegebuure (JAN Magazine), Cécile Narinx (Harper’s Bazaar), Milou Turpijn (Women’s Health), Marije de Jong (Happinez), Anke de Jong (Glamour), Edine Russel (ELLE), Sterre van Leer (Psychologie Magazine), Heleen Peverelli (Yoga Magazine), Muriel Oonincx (Famme), Franska Stuy (Franska.nl), Anne Marije de Vries Lentsch (Cosmopolitan), Sara van Gorp (Kek Mama).

1 Response

Leave a Reply