17
mrt
2016
2

Spijkergoed

Denim, spijkergoed, is nooit weggeweest uit het modebeeld. Maar de laatste paar jaren heeft het echt een vlucht genomen. En raar is dat niet. Vooral de dieper gekleurde wassingen, dat echte indigo-blauw, zijn zo mooi!

Een spijkerbroek dragen betekent allang niet meer dat je een ritje op de brommer gaat maken, Rolling-Stones fan bent of gewoon totaal niet meer wist wat je aan moest vandaag en maar wat uit de kast hebt getrokken. Denim kan prachtig stijlvol zijn en vooral ook een goede basis voor een flink aantal kledingstukken.

En er is nog iets waar denim erg goed in is: downdressing. Wil je niet al te gekleed voor de dag komen, dan kun je prima je spijkergoed aantrekken. Ikzelf ben daar erg fan van, want ik voel me niet zo prettig in al te nette kleding.

Maar wat voor alle kleding geldt, geldt al helemaal voor deze categorie: kies voor een goede snit! Flubbert een broek om je billen, niet kopen. Zit ‘ie te strak, allez, weg ermee.

Op één van de foto’s, afkomstig van straatfotografieblog The Sartorialist, is een erg mooi voorbeeld te zien van een jeans-jumpsuit. Wat lijkt me dat heerlijk, gewoon 1 ding aantrekken en je bent klaar. Dit exemplaar zit lekker los en de dame in kwestie heeft extra taille aangebracht door een riem te gebruiken. De opgerolde broekspijpen en de hakken maken het vlot en vrouwelijk.

Blogger Alyson Walsh laat op de tweede foto zien hoe je op een hele simpele manier er toch stijlvol uit kunt zien. Zo lang je maar een spijkerbroek hebt die goed zit, niet te strak en niet te wijd, en een fijne lengte heeft.

Het spijkerjasje van model Linda Rodin tenslotte, gefotografeerd door James Westman, doet lekker aan downdressing. De gympen helpen daar ook goed bij, al vind ik die niet nodig. Een paar sandalen was ook mooi geweest. Maar stel je de outfit eens voor met pumps en zonder spijkerjasje: heel anders!

Koopkriebels?

spijker-jumpsuit

Deze mooie jumpsuit van EDC-Esprit koop je hier.

spijkerbroek

Deze spijkerbroek van het Nederlandse merk Kings of Indigo koop je hier.

spijkerjasje

Deze blouse (en gebruik ‘m ook vooral als jasje) van ZARA koop je hier.

2 Responses

  1. Pingback : Red Leaflet – Altijd nazomer! Jassenweer - Red Leaflet

  2. Pingback : Red Leaflet – Altijd nazomer! Het witte overhemd - Red Leaflet

Leave a Reply