29
dec
2016
2

Zo ga je toch op je moeder lijken

Nevernooitniet dat je op je moeder ging lijken, dacht je vroeger misschien als puber.

Maar nu, als je in de spiegel kijkt, zie je waarschijnlijk op z’n minst een glimp voorbij komen van haar. En gelukkig maar. Als je van elkaar houdt, koester je de dingen die je deelt. Misschien zelfs wel die flink uit de kluiten gewassen neus. Mensen zijn natuurlijk in de eerste plaats hun eigen unieke zelf, maar intrigerend blijft het dobbelspel van je genen dat ervoor zorgt dat bepaalde uiterlijke kenmerken doorgegeven worden.

Daily Mail

De Britse krant de Daily Mail maakte een kleine studie van dit dobbelspel. De Daily Mail komt qua aanzien niet al te veel verder dan het begrip boulevardblad, maar toch zette juist deze krant een fascinerend fotoprojectje op touw. Men liet een aantal moeders en dochters poseren en plakte via een fotobewerking de twee verschillende gezichtshelften van de vrouwen aan elkaar waardoor er een nieuw soort moeder/dochterwezen ontstond.

Klik op de foto’s om ze wat groter te kunnen bekijken.

Moeder 48 jaar, dochter 24 jaar

moederdochter1 moederdochter1b

Op bovenstaande foto zie je Josie, adjunct bij een bookmakerskantoor en haar dochter Jodie, die evenementen organiseert. In een kort interviewtje geeft Josie toe dat ze erg veel moeite heeft met ouder worden omdat haar uiterlijk altijd zo belangrijk voor haar was. Inmiddels heeft ze al 6 botoxbehandelingen ondergaan. Dochter Jodie vindt haar moeder nog steeds mooi en hoopt dat ze er later net zo uit zal zien als haar moeder.

Moeder 62 jaar, dochter 30 jaar

moederdochter2a moederdochter2b

Links zie je Sarah, eigenaar van een PR-bureau, rechts haar dochter Clemmie, manager bij ditzelfde bureau. Sarah vindt Clemmie veel mooier dan zij ooit is geweest. Clemmie zegt dat ze haar moeders ogen en glimlach heeft geërfd, maar dat het mooiste wat haar moeder haar heeft gegeven een positief gevoel over haar uiterlijk is.

Moeder 73 jaar, dochter 43 jaar

moederdochter3a  moederdochter3b

Links Esther, gepensioneerd huishoudster en rechts haar dochter Wendy, werkzaam in de zorg. Moeder Esther is gevleid door de gelijkenis met haar dochter. Ze wijst op hun beider ‘prominente neuzen’. Dochter Wendy vindt het een bevrijding ouder te worden. Gezondheid vindt ze veel belangrijker dan uiterlijk.

Moeder 83 jaar, dochter 57 jaar

moederdochter4a moederdochter4b

De linkerhelft is van Frances, sinds kort fotomodel, de andere helft van dochter Tineka, ook model. Frances zag nooit echt de gelijkenis tussen haar en haar dochter. Ze vond haar dochter meer op haar vader lijken. Nu denkt ze daar anders over.

Moeder 45 jaar, dochter 15 jaar

moederdochter5a moederdochter5b

En als laatste Rhonda en haar dochter Darcey. Rhonda, ook al model,  ziet zichzelf als meisje terug in haar dochter. Hoewel haar dochter moeite heeft met bepaalde delen van haar uiterlijk vindt ze dat ze beiden geluk hebben gehad met hoe ze er uit zien.


Bron: Daily Mail

Helaas is het voor mij niet mogelijk geweest de naam van de fotograaf en/of de fotobewerker te achterhalen.

1 Response

Leave a Reply