27
apr
2016
2

Mature models: Isabella Rossellini terug bij Lancôme

Een poosje geleden lanceerde Lancome een nieuwtje waardoor de wenkbrauwen in de mode- en beautywereld een klein beetje omhoog schoten. Het cosmeticahuis schoof namelijk de 63-jarige actrice Isabella Rossellini naar voren als hun nieuwe muze en model. Dit is wat ironisch omdat La Rossellini 14 jaar lang, vanaf 1983, het boegbeeld was van Lancome. Wie kent haar bijvoorbeeld niet van de reclame voor het alom bekende parfumTrésor? Lancome zegde destijds de samenwerking met de mooie actrice een aantal dagen na haar veertigste verjaardag op, met de plompe mededeling dat ze te oud geworden was.

isabella-rossellini-lancome-tresor-perfume-ad

‘Ze stuurden me zoveel bloemen voor mijn veertigste verjaardag, het leek wel een rouwplechtigheid’, vertelde ze later in Vogue. ‘Ik was dood verklaard. Ze zeiden nog, wees dankbaar Isabella. Je hebt geluk dat je nog zo lang in de beauty business houdbaar bent geweest.’

Lancome is op haar schreden teruggekeerd. En dit heeft weinig van doen met nobele beweegredenen. De portemonnee van het cosmeticahuis spreekt. Een Engels onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat vrouwen in de leeftijdsgroep van 55 tot 70 jaar de biggest spenders zijn op het gebied van cosmetica en aanverwante zaken. En laat Isabella met haar 63 jaar daar nou precies goed in passen. Ze is blij (‘overwhelmed with emotion’) met de hernieuwde samenwerking, liet ze weten. En van enige wrange bijsmaak schijnt geen sprake te zijn.

Zo gaan de dingen. Ik ben benieuwd naar de eerste foto van het gezamenlijke avontuur. Die is er nog niet, wel is er een illustratie uitgegeven waarbij, oei wat stom, alles wat met leeftijd te maken heeft uitgevlakt is.

Isabella_Rossellini_-_c_Marc-Antoine_Coulon_for_Lancôme-xlarge_trans-SITHCesku24PotlyBpx8o_eXhBnHKQ_qUraQmARAQ1Y

Leave a Reply