22
jan
2016
2

Mature models: Bette Midler

Nou ja, zo word ik wel heel snel ingehaald door de actualiteit en mister Marc Jacobs himself.

Een paar dagen geleden kondigde hij namelijk aan dat niemand minder dan Bette Midler model gaat staan voor zijn lente-/zomercampagne 2016, gefotografeerd door David Sims. Hoewel ik onlangs nog iets heb geschreven over Marc Jacobs en zijn modellenkeuze, mag dit nieuws niet onvermeld blijven.

Bette, 70 lentes jong, spettert van de foto af en ook haar collegamodel in dezelfde campagne, de 60-jarige comédienne Sandra Bernhard, is van de partij.

sandy_b_marc_jacobs

Op zijn Instagram-account geeft Marc Jacobs een sneak preview van de modellen die een rol spelen in de fotocampagne en licht hij zijn keuze voor deze niet omver-te-blazen-dames toe. Vroeger liep de mode-ontwerper rond met een nagetekende platenhoes van Bette op de achterkant van zijn jasje. Naar eigen zeggen heeft hem dat een duwtje richting de modewereld gegeven. En natuurlijk oogstte de persoonlijkheid van La Midler bewondering bij hem.

Rimpels en andere flauwigheden zie je eigenlijk niet op de foto’s. Misschien is de Photoshopkwast lekker aan het poetsen geweest of heeft de cameralens wel heel erg op soft-focus gestaan.

Wie weet, is dat iets voor een volgende campagne van Marc: een gerijpt model met hier en daar wat gerijpte huid.

Leave a Reply