27
mei
2016
3

Lente en zomer volgens Gucci

In de modewereld heeft zich een kleine verfrissende aardbeving voorgedaan. Modehuis Gucci bombardeerde begin vorig jaar Alessandro Michele tot creative director met als gevolg vier collecties in 2015 die een buzz in de modewereld rond lieten gaan. Prompt won hij de International Designer Award 2015 van The British Fashion Council.

Aardbevinkje

Hierna volgde de lente- en zomercollectie 2016 van Gucci. En nu was er geen buzz meer, maar een heus aardbevinkje. Hij nam Berlijn in de jaren zeventig als uitgangspunt en creëerde een dromerige wereld met bloemen, strikken, trompe-l’oeileffecten (getekende strikken en ruches), dessins en accessoires. ‘Hé’, denk je misschien, ‘dat heb ik eerder gezien: die grote brillen, ruches, strikken, wijde broekspijpen… ik ben weer terug in mijn jeugd.’ Maar Michele heeft daar zijn eigen ding mee gedaan en er bovendien nog een vleugje humor aan toegevoegd ook. Alles oogt speels en, wat ook bijzonder is, de modellen lijken nauwelijks make-up te dragen en zijn geen standaard beauty’s.

Nerdy

‘Nerdy-chique’ werd de show genoemd, of ‘nerdy-cool’. Het doet denken aan dat meisje van vroeger in de klas dat er niet per sé knap en modieus uitzag, maar eh… interessant. Trek dit wat verder en je zou kunnen zeggen dat individualiteit een grotere rol begint te spelen in de collecties van Gucci. Of misschien wel: doe vooral je eigen ding als het om mode gaat.

Gucci voor Net-a-Porter

Er kwam een run op de kleding van Micheles hand. En voor de gewone burger is er sinds kort een bij elkaar te shoppen kleine collectie te koop bij Net-a-Porter. Maar auwauw, wat een prijzen staan erbij:

Gucci for Net-a-Porter

Doe het zelf

Ben je geïnspireerd door Alessandro Michele? Duik vooral een tweedehands kledingzaak in en scoor een echt jaren zeventig-truitje voor 5 euro. Doe er je eigen ding mee en denk er de naam Gucci bij.

Op de site van Vogue is een mooie impressie te zien van de show.

Op de foto bij dit artikel:

Links een broekpak met stropdas en geprinte edelstenen. De donkerrode kleur van de schoenen matcht goed bij het lichtblauw. En let vooral op de puntkraag. In het midden de blibliothecaresse-look: keurig netjes hooggesloten inclusief strik en bloem, kittige handschoentjes, schuine baret en oerdegelijke tas en schoenen. Maar dan die oorbellen, die wringen gelukkig een beetje. Rechts een jurk met trompe-l’oeilstrik en ruches, inclusief een transparant bovenlijfje waar Michele niet vies van is. Juist die trompe-l’oeileffecten (=oogbedriegers) zorgen voor een vleug humor.

Leave a Reply