14
jul
2017
2

La Première Dame in Frankrijk

De heerlijke tijd van de zomervakantie is aangebroken, waardoor we ons weer en masse richting Frankrijk begeven. Een land waar zojuist een jonkie van een president, na een wervelende campagne, op de troon geklommen is. Al rondrijdend door La Douce France snuif je misschien de geur van de bloeiende lavendel op, maar wie weet vang je ook een vleugje frisse bries die deze Emmanuel Macron daar veroorzaakt heeft.

Niet alleen

Dat heeft hij niet in zijn eentje gedaan. Natuurlijk heeft hij een compleet apparaat van mensen om zich heen gehad die samen met hem campagne gevoerd hebben, maar een niet mis te verstane rol is toe te schrijven geweest aan zijn vrouw Brigitte.

Leeftijdsverschil en uiterlijkheden

Ga je op zoek op internet naar ‘Macron’ en ‘Brigitte’ dan stuit je meteen op het ongewone liefdesverhaal van de twee: hij wordt in 1992 op 15-jarige leeftijd verliefd op zijn 24 jaar oudere, getrouwde lerares Frans en Latijn, moeder van 3 kinderen. Hij moet een poosje wachten op haar want ze scheidt in 2006, waarop zij en Macron in 2007 trouwen.

Iets anders waar je ook direct op internet mee geconfronteerd wordt zijn alle verhalen over het uiterlijk van Brigitte Macron. De nu 64-jarige presidentsvrouw mag er dan ook wezen. Ze is poepieslank en elegant en gaat steevast smaakvol gekleed, houdt van Luis Vuitton en laat zich ook graag zien tijdens de Paris Fashion Week. Daarbij oogt ze ook nog eens behoorlijk fris en fruitig, waar volgens ingewijden niet of nauwelijks door chirurgen aan geduwd of getrokken is.

Echt een first lady

Maar Brigitte Macron is veel meer dan een leeftijdsverschil en een mooie vrouw. Die frisse bries die je misschien voelt als je door Frankrijk rijdt? Die komt van haar.

Ze schijnt de drijvende kracht achter Macrons kandidatuur te zijn geweest en speelde een zeer actieve rol in zijn presidentscampagne.Toen Macron nog Minister van Economische Zaken was nam ze deel aan vergaderingen over zijn publieke optredens. Hij leunt flink op haar; ze is zijn coach en adviseur. Bij de voorbereidingen van debatten en toespraken hecht hij zwaar aan haar oordeel en sterker nog: ze helpt hem zelfs bij het schrijven van zijn toespraken.

Brigitte Macron is de Première Dame van Frankrijk. ‘Door haar ben ik wat ik geworden ben’, zegt Macron en dat zou zomaar eens heel erg waar kunnen zijn. Brigitte rules.


bronnen: NOS, NRC

Meer weten? Kijk nog even naar dit filmpje.

foto’s in montage: Marie Claire, Voici.fr.

Leave a Reply