20
dec
2016
3

Kerstvakantie-filmtip: De Kinderen van Juf Kiet

Juf Kiet is een juf die je voor je kind zou wensen. Of vroeger voor jezelf. Streng maar betrokken, duidelijk, resoluut en lief. Juf Kiet geeft les aan een speciale instroomklas van een basisschool in een Brabants dorpje en heeft duidelijk al heel wat jaren ervaring. De kinderen uit haar klas komen uit landen als Syrië en Irak.

Ontroerende documentaire

‘De Kinderen van Juf Kiet’ is een documentaire, gemaakt door filmersechtpaar Petra Lataster-Czisch en Peter Lataster, die in diverse bioscopen draait. De filmers Lataster mochten een jaar lang meelopen in de instroomklas van juf Kiet wat een schat aan materiaal opleverde. Gefilmd vanuit het perspectief van de kinderen biedt de documentaire een ontroerend zicht op de belevingswereld van deze kleine mensjes die al een hele geschiedenis met zich meedragen.

Bewonderenswaardige juf

Je krijgt bewondering voor de kinderen, maar zeker ook voor de juf. De onderwijzeres is niet zo piepjong meer, maar toont een energie en inzet die respect afdwingt.

Volle zalen

De documentaire draait al een maand in de bioscopen, maar doet het zo goed dat deze het nog wel een poosje in de programmering vol zal houden. Het is echt een film voor in de kerstvakantie.


Meer weten?

Klik hier voor de website van de film.

Klik hier voor de facebookpagina van de film.

Klik hier om te kijken of de film nog bij jou in de buurt draait.

Bronnen: Volkskrant, Filmkrant 

1 Response

  1. Pingback : Red Leaflet De Kinderen van Juf Kiet op tv - Red Leaflet

Leave a Reply