23
dec
2016
3
kerstkleding

Eerste hulp bij kerstoutfit-wanhoop

Bijna kerst.

En er hangt nog steeds geen nieuwe aanschaf in de kast. Geen tijd gehad om iets te kopen, en eigenlijk ook geen zin om er op uit te gaan voor iets nieuws. En nu? Er komt een kerstdiner aan waarvan je weet dat men zich er op gaat kleden en dan wil je niet met een sjofel broekie aan komen zetten. Slaat de twijfel toe? Geen nood! Ren niet in paniek toch nog naar de winkel om iets te kopen met allerlei toeters en bellen dat bij nader inzien helemaal niet bij je past. Kijk eerst rustig in de kast. De kans is groot dat er een onvoorziene redding schuil gaat tussen de stapels in de vorm van één van de volgende kledingstukken:

zwierige zomerrokje

Het zwierige zomerrokje

Als het rokje van een soepele stof is (en geen aardbeienprint heeft) kan dit zeer chique staan in combinatie met een zwarte panty met een simpel wollen truitje erboven.

 zijden sjaaltje
Het zijden sjaaltje

Een vergeten accessoire. Vooral de sjaaltjes die in de jaren vijftig en zestig flatteus om de hals geknoopt werden verdienen een comeback. Maar ieder sjaaltje dat enigszins strak om de hals wordt geknoopt, met één flap voor en één flap over de schouder gedrapeerd voegt een instant vrouwelijk je-ne-sais-quoi aan je outfit toe.

broek-01
De lange wijde broek

Klassiek, ingetogen en smaakvol waar verder geen poeha aan toegevoegd hoeft te worden. En weer eens wat anders dan de eeuwige rok of jurk.

 enkellaarsje
Het enkellaarsje met hak

Fabuleus onder de kerstrok of -jurk, maar ook onder de broek. Eigentijds en een vlotter zusje van de pump.

Verder zijn er altijd nog deze attributen waardoor je qua uiterlijk instant in een feestelijke kerstsfeer belandt:

lippenstift
Rode lippenstift

Ha, daar istie: de redder in nood bij vermoeide koppies en de bijna letterlijke kers op de taart die je verschijning direct een feestelijke boost geeft. Pas op met knalrood, dat kan al snel pinnig staan. Een zachtrode tint is vrijwel altijd goed.

glans
Feestelijke glans

Op de wangen een beetje glitter licht je jukbeenderen op en geeft jezelf ook een feestgevoel. Verkrijgbaar in poedervorm (klik daarvoor hier, alleen te koop in de winkel ) en als glitterolie (klik hier, ook gewoon te koop in de winkel). Kijk uit met het aanbrengen van glitter op een plek met rimpels, want in de loop van de avond gaat het daar gezellig bij elkaar zitten.

sierraad
Het statement sieraad

In goed Nederlands: een sieraad waar je U tegen zegt. Een opvallende ketting of dito oorbellen promoveren je outfit tot gala-waardig. Houdt de rest van je garderobe dan wel rustig, om geen competitie met de kerstboom aan te gaan.

Fijne feestdagen!

Leave a Reply