3
dec
2016
3

Nieuwe cd van Kate Bush: Before the Dawn

In de aanloop naar kerst worden er altijd interessante cd’s uitgebracht. Ook de groten der aarde maken graag gebruik van deze kans onder de kerstboom terecht te komen, en geef ze eens ongelijk. Zo is er van zowel Kate Bush als de Rolling Stones de afgelopen week een nieuwe cd verschenen.

Kate Bush is nog still going strong. In 2014 gaf ze een reeks van 22 voorstellingen in Londen getiteld ‘Before the Dawn’: een mix van zang, theater, film en dans. Van deze reeks is vorige week een cd-registratie verschenen met dezelfde titel als de show. Drie cd’s lang kun je luisteren naar ‘Before the Dawn’. Dat is wel erg veel Kate Bush achter elkaar, maar het schijnt dat er in ieder geval een aantal prachtige nummers op staan.

Helaas gaat het hier alleen om een geluidsregistratie van de show, het beeld moet je erbij fantaseren. Dat is jammer, want de optredens waren een groot succes. En dan te weten dat ze in 2014 voor het eerst sinds 35 jaar weer op het podium stond! De 22 voorstellingen van ‘Before the Dawn’ waren in een kwartier uitverkocht.

Op haar 16e tekende de getalenteerde Kate al een contract bij EMI. Op haar 19e had ze haar eerste nummer 1-hit met ‘Wuthering Heights’ en bracht ze haar eerste album ‘The Kick Inside’ uit. Ze had nog veel meer hits: o.a. ‘The man with the child in his eyes’, ‘Them heavy people’, ‘Babooshka’, ‘Running up that hill’, ‘Cloudbusting’ en ‘Don’t give up’ (met Peter Gabriel). Kate Bush is nu 58 jaar. ‘Before the Dawn’ is haar 15e album.

kate-bush-cover-before-the-dawn

Kate Bush

‘Before the Dawn’ 3cd

ca €26,-

bronnen: Wikipedia, Volkskrant 

Leave a Reply