30
nov
2016
3

Grijs haar – een trend onder meisjes

Wanhoop niet, als je in de spiegel kijkt en ziet dat er weer een paar grijze haren bijgekomen zijn. Zie het als een gratis verfbeurt waar veel meisjes jaloers op zullen zijn. Grijs haar is namelijk hip en trending. Ja echt, onder meisjes. ‘Granny Gray’ heet het onverbloemd.

Lady Gaga

Ooit, in 2010 al, begon Lady Gaga ermee. Daarna ging de trend, ontstaan in de avant-garde, al snel bovengronds. Beroemdheden als Pink, Rihanna, Nicole Richie en Kate Moss volgden. En langzaam, heel langzaam (want toch wel raar) werd ‘Granny Gray’ opgepikt door de jonge garde. Het schijnt dat de grijze-haren-trend onder te verdelen valt in subtrends, waarbij je nu helemaal in bent als je de ‘smokey grey ombre’ tint in je lokken draagt: een donkere kleur bij de wortels, uitlopend in wapperend grijs.

Echt grijs

Welbeschouwd kun je vrouwen met écht grijs haar op deze manier als natural beauty zien. Sarah Harris, fashion features editor bij de Britse Vogue, propageert de naturelle grijze look al jaren. Met succes.

Idolen

Op zoek naar foto’s van de Granny trend, viel meteen ook een apart neveneffect op. Meisjes die foto’s van zichzelf op social media plaatsen hebben verschrikkelijk de neiging zich als een popje-met-diva-look te presenteren. Omlijst met grijs haar ziet dit er op een dubbele manier uit z’n verband getrokken uit. Maar begrijpelijk is het wel. Wie wil er op die leeftijd niet op haar idool lijken?

Lady Gaga met grijs haar

lady-gaga2-grijs

Dezelfde lady, maar dan met wuft blauw tussen het grijs

lady-gaga-grijs

Rihanna going grey

rihanna-grijs-haar

Kate Moss met beginnend grijs

kate-moss2-grijs

bronnen: Bored Panda, Style Today, Trend Alert

Leave a Reply