2
dec
2015
2

Goede en betaalbare gezichtscreme

Daarbuiten is een woud van gezichtscrèmes die jou het zicht belemmeren op een simpelweg goede en betaalbare crème. Binnen op jouw plankje in de badkamer staat die crème waarvan je bij het kopen dacht: “…dan die maar”.

Het valt niet mee om dat ene zalfje te vinden waar je gezicht ook echt wat aan heeft ondanks, of juist dankzij, die enorme trits aan fraaie doosjes en potjes die in de schappen bij de drogist en parfumerie staan. Bovendien blijkt ook nog eens dat 80% van alle vrouwen het verkeerde product smeert en een aantal als gevolg daarvan juist huidproblemen krijgt.

Ben je op zoek naar een goede gezichtscrème, let dan op de volgende dingen:

• Zuurstof beïnvloedt de werking van een crème negatief. Zorg ervoor dat wat je koopt, in een tube of liever nog in een luchtdicht pompje zit.

• Lees altijd de INCI-lijst die op de verpakking vermeld staat. Wat vooraan in deze lijst opgenomen is, daarvan zit ’t meest in het potje. Wat achteraan in de lijst staat is slechts in minieme hoeveelheden aanwezig. Lees de infographic voor een aantal ingrediënten waar je op moet letten.

• Besef dat de zon rimpelveroorzaker nummer één is. Mijd de zon in ieder geval zo veel mogelijk in de hete middaguren en laat het ouderwetse bakken achterwege.

Ik gebruik nu al een poosje Oil of Olaz total effects antiverouderings dagcreme parfumvrij. Het spul zit in een luchtdicht pompje, is parfumvrij en er zit vrij veel niacinamide (vitamine B3) in. Ik gebruik de zalf zowel overdag als ’s nachts en ook als oogcréme en ben er zeer tevreden over. Via de site http://www.voordeelmuis.nl/ kun je bijhouden waar en wanneer dit product in de aanbieding is. Vaak lukt het mij om het dan voor 10 euro te kopen. Nee, ik word niet gesponsord door Olaz!

Op de site van dermatologe Jetske Ultee vind je een opsomming van een aantal goede crèmes, waarvan sommige redelijk betaalbaar zijn.

Maar… als je denkt iets goeds en betaalbaars gevonden te hebben, moet je nog rekening houden met het volgende: bijna niets is zo persoonlijk als jouw eigen huid. Hoe deze reageert op wat je er op smeert, is moeilijk te voorspellen. Daarom kan het zijn dat wat voor de één goed werkt, bij een ander voor huidirritatie zorgt. Koop je je crème bij een parfumeriezaak, vraag dan eerst een monster mee.

1 Response

  1. Pingback : Red Leaflet – Altijd nazomer! Hollywoodgeheim: de beste antirimpelcrème

Leave a Reply