18
mrt
2017
2
gezichtsolie

Gezichtsolie, een aanrader?

Gezichtsolie, het schijnt al een poosje het nieuwe toverdrankje te zijn op het gebied van gezichtsverzorging. Vaak ook wordt daarbij de term ‘droge’ olie gebruikt. Dat klinkt raar natuurlijk. Maar eigenlijk betekent droge olie niets meer of minder dan dat het om een nogal lichtgewicht olie gaat die een beetje een satijnachtige gloed geeft en snel door de huid wordt opgenomen. In normaal Nederlands: je krijgt er geen glimmende toet van.

Huile Prodigieuse van Nuxe

Omdat je huid als je ouder wordt vaak wat doffer wordt, vond ik dat een mooie reden om eens een gezichtsolie uit te proberen. Ik las goede dingen over de Huile Prodigieuse van Nuxe en na enig speuren vond ik een site waar je voor relatief weinig geld een niet al te groot flesje kunt kopen. Leuk voordeeltje: je kunt het ook voor lichaam en haar gebruiken.

Mmm, die geur

Het spul ruikt goddelijk. En daar zit ‘m meteen ook de keerzijde. Geparfumeerde crème (of olie in dit geval) op je gezicht smeren is niet aan te raden. Je huid houdt simpelweg niet van parfum. Maar soms moet je je ook niet al te strikt aan goede adviezen houden, anders wordt het zo’n saaie boel. Aldus gooi ik een goed advies (tijdelijk) in de wind en smeer de olie ’s ochtends op mijn gezicht, over mijn dagcrème, en het bevalt prima. Het haalt de matheid eraf, wat erg prettig is.

Ingrediënten

In het flesje zit een keur aan diverse oliën samengebald: amandelolie, cameliaolie, bernageolie, hazelnootolie, arganolie, macadamiaolie. En oh primeur: vanaf 2017 een extra ingrediënt in de vorm van tsubaki-olie (tsubaki is een cameliasoort).

Extra glans

Nuxe heeft van de Huile Prodigieuse nog een variant met glittertjes erin. Deze is iets duurder, dus daar ga ik nog even voor sparen. Nuxe belooft dat deze glittervariant ‘je huid en haar doet stralen in één sensuele beweging.’ Oef!

2 Responses

  1. En toch krijg ik nu problemen met de huidolie die ik gebruik. Ineens. Want bij het vorige flesje was er niets aan de hand. In de winter begon ik – ook voor het eerst – kapotte mondhoeken te krijgen. Ik ben er al maanden mee bezig en mag dus eigenlijk al maanden niets op mijn lippen smeren. Behalve vaseline met aloë vera. Geen lippenstift, snik. Was ik er bijna vanaf blijk ik nu ‘dermatitis perioralis’ te hebben. Oftewel…een clownsmond. Een soort eczeem-achtige blaasjes. Rood. Schilferig. Naast mijn neus, mond en op mijn kind. Ik word er niet vrolijk van. Al scrollend blijkt het te kunnen komen door gezichtsverzorgingsproducten en make-up die vetten bevatten. Foundation gebruik ik niet. Dus vermoedelijk dan toch de huidolie? Ik ben er even mee gestopt. Tot zover de oversharing. Fijne dag! http://www.40envoorheteerstmoeder.nl/

    1. Muriel

      Wat zal je daarvan balen zeg: pukkeltjes om je mond en dan ook nog die benaming (clownsmond) ervoor! Oorzaak kan inderdaad zijn ‘huidafsluitende’ producten (olie) en/of hormoonzalf. Het is in ieder geval aan te raden eerst vochtinbrengende crème te smeren en daarna pas de olie, maar ja, dan sluit je alsnog de huid af. Al die smeersels ook! Ik heb zelf een olifantenhuid, dus nergens last van. Mijn lippen uitgezonderd, die vrolijk door het leven schilferen en alleen maar flinke klodders vet en een piepklein laagje lippenstift dulden. Ik hoop in ieder geval voor je dat je huid snel geneest, beterschap!

Leave a Reply