4
aug
2016
2

Er op uit!

Als je wilt dat je bloed blijft stromen, je ogen zich nog wat verder openen en je mondhoeken de goede kant op gaan staan, ga er dan op uit. En dan niet zomaar even wandelen of winkelen, maar echt UIT.

Voor elk wat wils

Nederland (en ook de ons omringende landen) borrelt en bruist in de zomer van de festivals. En voor eenieder is er wel wat wils. Grootschalig, kleinschalig, rustig of een bak herrie, met de focus op muziek of eten… alles kan en alles mag. Heb je niets met samenklonterende, roepende, ellebogende, lichaamsgeur verspreidende groepjes mensen? Ik ook niet. Gelukkig zijn er festivals waar ruimte genoeg is en de sfeer gemoedelijk is.

Ook voor jonge ouderen

Het is een misvatting dat festivals, en ook popconcerten, vooral iets voor jonge mensen is. De veertig-, vijftig- en zestigplussers van nu gingen ook in hun jeugd naar concerten en dat merk je. Je valt absoluut niet uit de toon met wild wapperende grijze lokken.

Praktisch informatie

Via deze link kom je op een erg praktische site met een overzicht van alle festivals per dag, waarbij zelfs staat aangegeven welke festivals gratis toegankelijk zijn. Ook is er een mogelijkheid om via een kaart te kijken welke festivals er vandaag, deze week of deze maand bij jou in de buurt zijn.

Een tip? Noorderzon in Groningen, een theater- en muziekfestival van donderdag 18 augustus t/m zondag 28 augustus. In een prachtig park nabij het stadscentrum kan je naar keuze grote of kleine acts bewonderen in een ontspannen, sympathieke sfeer. Wacht vooral tot het avond wordt. Dan gaan de lichtjes aan en krijgt de omgeving iets sprookjesachtigs.

Leave a Reply